Edzés, oktatás

Üzletünk lőterén immár több esztendeje folyik íjászat-oktatás tradicionális, illetve sport- és vadászreflex kategóriákban is. Megfelelő oktatási gyakorlattal, végzettséggel és tapasztalattal rendelkező oktatónk kezdő és haladó órákat egyaránt tart. Kezdők részére: az íjászati alapismeretek (ajzás, tartás, oldás, korrigálás) elsajátítása. Gyakorló íjászok számára: lövési technikák gyakorlása, oldás és korrigálás, a nyílvessző hatékony irányítása, lövéselméleti ismeretek.

A kezdő oktatáshoz időpontegyeztetés szükséges. A minimum életkor 10 év!

Garas Mihálynak hívnak, 20 éve foglalkozom íjászattal. Legtöbben a Kerecsen Íjászboltból ismerhettek, annak a tulajdonosa vagyok. Voltam a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakmai bizottság elnöke, a jelenlegi történelmi íjász szabályzat eredeti verziójának megalkotásában részt vettem többedmagammal. Legjobb eredményeim: Magyar bajnok, kupagyőztes, több Országos Bajnoki cím, és voltam az év történelmi íjásza díj nyertese is. Az aktív versenyzést abbahagytam 6 éve, akkor még megnyertem a Terem Országos Bajnokságot történelmi kategóriában, azóta nem versenyzek. Egészen a tavalyi évig én tartottam a csúcsot a terem kategóriában 481 ponttal. Február elejétől hétfőnként 5-7 ig edzéseket fogok tartani a Kerecsen lőtéren. Egy történelmi íjjal lőni könnyű, jól lőni viszont a legnehezebb dolog a világon, mivel semmilyen segítségre nem számíthatunk a technikától. Nincs kifutó, célzó, stabilizátor vagy könnyítő az íjon. Az emberi tényező itt számít a legjobban. Véleményem szerint a sikeres történelmi íjásznál nagyon fontos a technika, de nem az lesz ami vezeti a nyílvesszőt, hanem az érzés amit a lövés pillanatában érzel. Megpróbálok segíteni, hogy jöjjön ez az érzés.

Kategória: Tradicionális
Hétfőnként 17-19
Életkor: 14 év felett
Telefonszám: 06709441929
email: garas.mihaly@gmail.com

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és belső tér

 

Tóth Csabának hívnak és 1985-ben kezdtem az íjászatot 11 évesen, a Tipográfia TE színeiben Barta Margit tanítványaként. Gyermek és serdülő versenyeken számos dobogós helyezést, ifjúsági Magyar Bajnoki címet, ifjúsági és felnőtt válogatott kerettagságot köszönhetek neki. Felnőtt versenyzőként olimpiai kvótaszerző világbajnokságon csapatban országos rekordot értünk el, terepíjász Magyar Bajnoki címet szereztem. 1995-1997 között elvégeztem a TF Továbbképző Központ sport rekreáció szervező közép színtű képzését. 2010-2012 között a Magyar Íjász Szövetség sportigazgatói tisztét töltöttem be. Sikeres országos versenybírói vizsga letétele után európai kontinentális bírói minősítést is megszereztem a World Archery Europe által rendezett szemináriumon, így európai nemzetközi versenyeken bíráskodom.

Kategória: Reflex
Kedden és csütörtökön 17-19-ig
Életkor: 10 év felett
email: toth74csaba@gmail.com

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy

 

Somogyi Marcellnak hívnak, 18 éves vagyok. Nyolc éves korom óta íjászkodom. Kezdetben a Kerecsen Íjász Egyesület lőterén Ludmány Pétertől tanultam talajíjászatot, majd immár 8 éve a Kassai Lovasíjász Iskola Brázik Törzsében edzek. Itt évente versenyeken, vizsgákon, központi edzéseken veszek részt. A több éves kitartó edzésnek köszönhetően, jelenleg haladó fokozattal rendelkezem. A 2021-es Kas-sai Lovasíjász Iskola szerinti hivatalos Világbajnokságon korosztályos 7. helyezést értem el, a 2022-es összesített világranglistán pedig az 57. voltam. Az évek alatt megszerzett tapasztalataim, és eredményeim miatt gyakran bíznak meg a kezdők-nek szóló edzések megtartásával, levezénylésével, amelynek során többségében nálam idősebbeknek adom át a tudásomat.

A csütörtök délutáni edzéseken (15.00 – 17.00) szívesen látok minden fiút és lányt 14 éves korig, akik érdeklődnek akár a talajíjászat, akár a lovasíjász technika iránt.

Kategória: minden
Csütörtökön 17-19-ig
Életkor: 14 éves korig
Telefonszám: 06709406135
email: magyar.ijasz.kft@gmail.com

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, ló és szabadtéri

 

Kovács Enikőnek hívnak, elég fiatalon, 9 évesen találkoztam az íjászattal egy majális alkalmával, s egyből éreztem, hogy nekem ez lesz az utam. 4 évig tradicionális íjjal lőttem egy vidéki egyesületben, majd elkerültem a Kerecsenbe. Ludmány Péter íjász edző tanítványaként váltottam olimpiai sportreflex íjra, és kezdtem el rendszeresen versenyezni a Kerecsen Íjász Egyesület színeiben. Majdnem egy év közös munka után felvételt nyertem a Magyar Íjász Válogatott utánpótlás csoportjába, ahonnan hamar szintet tudtam lépni, s versenyzőként vettem részt a rendezvényeken. Mind a teremíjász, mind a pályaíjász versenyeken részt vettem – WA valamint IFAA szervezésű versenyeken is – négyszeres Budapest Bajnok, hatszoros Országos Bajnok valamint Közép-Európa Kupasorozatokon számos dobogós helyezést értem el. 2017-ban Solymár “Kiváló Diáksportolója” elismerést kaptam. A GP – Grand Prix kupasorozaton 2018-ben 60 méteres kategóriában vehettem át díjat. A Covid időszak alatt az aktív versenyzést abbahagytam sajnos, de hobbiszinten űzöm a sportot. Jelenleg a Semmelweis Egyetemen dolgozok és tanulok is – jelenleg mint szakápoló, de szeptembertől mentőtiszti szakon kezdem meg tanulmányaimat.
Az íjászat mindig is prioritás volt az életemben, és hiszem azt, hogy azért lettem olyan ember amilyen lettem, mert nagyon fiatalon találkoztam ezzel a sporttal, és kiváló embereket ismerhettem meg általa. Tapasztalatom szerint az íjászathoz nem elég fizikálisan felkészültnek lenni, a mentális JELEN-lét sokkal fontosabb egy szinten túl.

Szombatonként szeretettel várok minden kicsit és nagyot, csapatokat akik érdeklődnek az íjászat, sportíjászat iránt. Legyen az ambíció egy kikapcsolódáshoz, vagy egészen a versenyzésig.

Kategória: minden
Szombaton 14:30-17:00
Életkor: 10 év felett
Telefonszám: 06709406135
email: magyar.ijasz.kft@gmail.com

 

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és belső tér